måndag 23 februari 2009

Föräldraskap

Satt i soffan igårkväll och pratade om analkande födelsedag. Treåringen ska bli fyra och det är i hennes värld såklart en mycket stor händelse. Även i vår. Vi har svårt att fatta att det snart gått fyra år sedan hon kom till oss. Men det är egentligen en helt annan historia.

För att återgå till just födelsedagen och det stundande kalaset så är vi rådvilla om huruvida man måste bjuda hela dagisavdelningen eller om man kan välja ut barn. Vi velar och diskuterar. Tänk om nån blir sur? Osv. Och så kommer vi ju till slut fram till den delen som handlar om vad man ska göra på ett barnkalas. Aktiviteterna alltså.

"Fiskdamm" säger Fred spontant. Så går det bråkdelen av en sekund så säger han "Äh vad fan vi får väl googla det"

Vårt föräldraskap har alltid varit lite Ad hoc- inspirerat. Och som ni märker av detta inlägg så fortsätter vi så.

Och ja jag har googlat "barnkalas" och fått många bra idéer. Men kan inte för mitt liv fatta vad mina föräldrar gjorde när de hade samma fråga? Inte kunde de Googla det i alla fall.

4 kommentarer:

Jenny sa...

Ja du det kan man fråga sig? Själv kan vi med gott samvete åtminstonde ett år till hålla oss till släktkalas. Ska ärligt erkänna att jag får lite ont i magen av tanken barnkalas...Men lycka till, det kommer gå så bra, du/ni kommer fixa ett aldeles fantastiskt kalas. Puss

Anonym sa...

Dina (och mina) föräldrar satte ut en hink med kottar och en låda lego mitt på golvet. Efter det vankades det varmkorv. Tack och god natt!
/Malte

Anonym sa...

Alla tjejer borde få ett läppglans i allafall! Kram, Kath

Anonym sa...

Ni MÅSTE ha fiskdamm! Men lova att inte ha frukt eller russin i påsen,det blev man bara sur för!

Och bjud alla, det är lika bra!

Sen kan ni ha glasstårta som ett tåg med GB-block som stomme oh ballerinakakor som hjul och godis som fönster och skorsten! Sockerberoendet ska börjas i tid!

Sen kan man väl ha dans till typ Smurfhits?

En sak som är säker är iaf att du och Fred kommer sova gott när det är över!

PUSS