tisdag 21 april 2009

Det ska ilska till

för att bryta tystnaden. Bloggtorkan. Fan vad förbannad jag blir.

För hundrafemtioelfte gången ska vi lämna arbetsgivarintyg till Majas dagis. Ska det va så jävla svårt att tro på att vi jobbar? Vad är det för fel på systemet? Luras folk i allmänhet så pass mycket att vi som är ärliga och arbetar heltid inte går att lita på? Visst, alla måste lämna in intyg och visst det kostar inte så mycket energi att lämna i det, men jag störs av att det är så mycket misstro i samhället.

Räcker det inte med att vi lämnar tidigt, hämtar sent (sett ur de lediga socialbidragstagarnas ögon så är kvart i fem sent som fan), vi är alltid hela och rena och klädda för jobb. Inga mysbyxor och nyvaket hår liksom. Kan de inte bara lita på att vi FAKTISKT jobbar. Talanglösa jävla idioter.

Jag avskyr att behöva leva i ett samhälle som misstror en hela tiden. Vab:ar man ska man ha intyg från arbetsgivare och dagis för att få ut ersättning. Fattar ni? Det är mer meck med alla papper som ska fixas och skickas än det är att ta ut vab i övertid eller inte alls. För om man ens pallar fixa alla papper som behövs så dröjer det ändå typ tre månader till innan Försäkringskassan ger en pengar.

Kan man inte bara få vara en vanlig, normal mamma (eller pappa) som jobbar och trivs med det, vab:ar när barnet är sjukt, som inte fuskar, som är ärlig, betalar sina räkningar i tid, pensionssparar, oroar sig för att man inte hinner träna etc. Jag är vanlig. Haja det, Malmö stad.

Vart är samhället på väg? God damn, jag blir galen.

1 kommentar:

Jenny sa...

Heja dig! Och vet du vad som gör mig ännu mer arg, att orsaken till denna misstro och anledningen till alla dessa papper är att det finns en hel hop med lata människor som inte lyfter ett finger för att få ett jobb, mannen jobbar ju med bidragsfusk,som lurar till sig en massa jävla bidrag, det är vanligare äm man tror, så våra skattepengar går till att försörja en grupp med losers i stället för till viktiga saker, som skola, vård osv. Ännu en gång heja dig, det är nyttigt att bli arg i bland. Puss och Kram