måndag 28 juli 2008

Att börja jobba igen

- Väckaren ringer kl 07, ögonen klibbar. Vid min sida sover Maja och Fred identiskt ihopkrupna.
- Kläder, vad ska man ha för kläder? Varje dag i två veckors tid har jag lallat i t-tröja och shorts. Nu måste man helt plötsligt va representativ. Ångest.
- Cyklar genom stan strax innan kl 08. I princip helt själv. Var är alla människor? Tänker att jag nog tagit fel på dag och det egentligen är söndag.
- Kommer först till jobbet. Måste larma av, vilket är läskigt och ovant.
- Hela stadsdelen har strömavbrott, så jag sitter helt ensam på ett mörkt och tyst kontor. Inga datorer, inget kaffe. Inget funkar. Tänker återigen att jag har tagit fel på dag.
- Klockan närmar sig 09, fortfarande ingen ström, fortfarande inga kollegor.
- Läser tidningen, äter min medhavda frukostbulle.
- Strax efter kl nio kommer det faktiskt lite kollegor till slut, och vid tio är strömmen tillbaka och vips kan jag få börja jobba igen. Hur gör man? Jag har glömt.

Traumatisk start på min vecka. Fred och Maja som är lediga hälsade på en kort stund innan de intar stranden. Konstig känsla att de är lediga. Fred berättar för mig att det är fett ute att ha svarta leggings på sommaren. Så nu har jag nåt att göra på lunchen: köpa nya. Många ovana saker på en och samma gång. Fred ger mig tips om leggings.

Det blir nog en bra vecka. Alldeles säkert blir det en bra vecka.

1 kommentar:

Jenny sa...

Fred kanske har rätt angående leggings... men egentligen så är svart aldrig fel... Hoppas det känns Ok att jobba, själv ör jag ledig fyra veckor till, saknar dig, när ska vi träffas? Pussar